04 mei 2017

Kidsday en Beker van Vlaanderen cad. en schol.

Wij staan weer voor een loodzwaar weekend...
Vrijdag (05/05) onze KIDSDAY en met meer dan 100 voorinschrijvingen ziet het er goed uit. Ook de AC Bonheiden zal weer aanwezig zijn . Alle hens aan dek voor deze leuke organisatie.
En het was ook nodig want niet minder dan 165 kinderen kwamen opdagen en werden door onze medewerkers in goede banen geleid. Met dank aan al diegenen die hier aan meewerkten.
Dank ook aan AC Bonheiden voor hun opkomst. Wij zullen zeker er ook weer bij zijn op de cross van Bonheiden de komende winter.

Zaterdag naar Vilvoorde met onze meisjes cad. en schol. en dat gaat een moeilijke opdracht worden.
Schoolreizen zorgen er voor dat wij niet voltallig aantreden. Maar moeilijk gaat ook... 9de en 3 overwinningen.
Dubbel voor Joke Liefooghe die het discuswerpen en kogelstoten won met een clubrecord er bovenop,12m14!!! Winst na een solorace van Emma Vandeghinste op de 1500m. Dankzij de goede inzet van al onze cadetjes en scholieren blijven wij in 2de landelijke. Een dikke merci!!!

Zaterdag avond BK 10.000m te Ninove met één Duffelse atleet Joachim Poortmans bij de M+40. Podiumplaats? Weer zilver voor de Joachim (33.43.04).Voormalig Duffel ac atleet Bart Verschoren bleef hem voor.

Zondag naar het verre Lanaken met de jongens. We hebben een autobus ingelegd en er is nog plaats over. Vertrek om 10u30 parking zwembad. Tim Van de Velde is onze gangmaker. Maar het was Tim zijn beste dag niet en werd zowaar voorbij gespurt in de 800 m. Zijn verkoudheid speelde hem duidelijk parten.
Goede inzet van al onze andere atleten die bij het eindresultaat voor een 8ste plaats zorgden.


Zondag is er ook nog voor onze jeugd de eerste meeting van het Antwerps criterium te Merksem.
Jan De Dobbelaere meldt dat het koud was en er een matige opkomst was. Bij de miniemen  goede 150 m resultaten alsook op de 1000m. Zie blog Ilse.